CommService

Serverska komponenta aplikacijskog sustava mobilne prodaje za Windows Mobile sustave

CommService je program za razmjenu podataka između centralne baze i ručnih računala. CommServer nema vlastitu bazu podataka već koristi bilo korisnikovu bazu ili s njom sinkroniziranu posebnu bazu backoffice-a (Joffice). U pravilu, omogućava pristup uređajima kroz Ethernet, GPRS, modem ili WIFI. Program je «multithread», a to znači da se komunikacije obavljaju istovremeno i bez reda čekanja.

Podaci za razmjenu se komprimiraju posebnim algoritmom što skraćuje vrijeme prijenosa i rasterećuje mrežu. Sama razmjena se obavlja ili na razini ASCII setova podataka ili kao direktni pristup u korisničku bazu; Oracle, SAP, DB2, Access, SQL...U program je ugrađen sustav automatske distribucije njegovih novih verzija za ručna računala kao i procedure izrade sigurnosnih kopija (backup) podataka u razmjeni.

Program ima i funkcije nadzora, zaštite i arhiviranja podataka o radu programa. Korištenje je u potpunosti automatsko i ne zahtijeva nikakve korisničke intervencije. U pravilu se CommServer instalira na jednoj centralnoj lokaciji za koju se plaća puna cijena paketa, a za eventualne dodatne lokacije plaća se samo licenca za korištenje.